05 May

Zo verbeter je de uitstraling van je woning

Ziet je woning er van buitenaf niet al te best meer uit? Dan is dit blog iets voor jou. We delen namelijk een aantal praktische tips met je waarmee je ervoor kunt zorgen dat de uitstraling van je woning flink verbeterd. Doe er je voordeel mee!

Schilder of vervang de kozijnen

Een belangrijk onderdeel van je woning dat ervoor kan zorgen dat de uitstraling van je woning achteruit gaat, zijn slecht onderhouden kozijnen. In principe is het aan te raden om ze iedere vijf jaar van een nieuwe verflaag te voorzien.

Dat is overigens niet alleen goed voor de uitstraling van je woning, maar ook voor het behoud van je kozijnen. De verflaag biedt namelijk bescherming tegen de weersinvloeden. Pak dus je kwast en je ladder erbij als je kozijnen al een tijdlang niet zijn geverfd.

Wat je ook kunt doen is dat je de kozijnen laat vervangen voor kunststof kozijnen. Het grote voordeel van kunststof kozijnen is dat ze in principe onderhoudsvrij zijn. Je hoeft ze alleen zo nu en dan met een sopje af te nemen om het vuil te verwijderen.

Vervang de garagedeur (als je die hebt)

Er zijn in Nederland veel oude garagedeuren in gebruik die eigenlijk aan vervanging toe zijn. Dat kun je bijvoorbeeld zien aan de roestplekken in het deurblad en/of de piepende en krakende geluiden tijdens het openen van de garagedeur.

Als jouw garagedeur aan vervanging toe is raden we je dan ook van harte aan om tot vervanging over te gaan. Het verbetert de uitstraling van je woning aanzienlijk, maar het verbetert ook de veiligheid van het gebruik van de garagedeur. Op den duur is de garagedeur immers versleten en kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.

Combineer de garagedeur met een bijpassende voordeur

Als je de garagedeur moet vervangen, kijk dan ook even of de voordeur aan vervanging toe is. Het is een behoorlijke investering om de garagedeur en de voordeur tegelijkertijd te vervangen, maar als je het budget hebt, dan is dat zeker een aanrader.

Bepaalde merken, zoals Hörmann, hebben namelijk voor hun garagedeuren bijpassende voordeuren van aluminium op de markt gebracht. Daardoor creëer je een mooi totaalplaatje. Tip: bekijk deze Hörmann garagedeur aanbieding. Dat scheelt je al een hoop geld op de aanschaf van je garagedeur.

Laat de gevel reinigen

De gevel heeft veel te verduren en wordt door de jaren heen steeds meer vervuild. Je ziet dit bijvoorbeeld aan de grijze of zwarte vegen op de muur. Met name aan de onderkant van de muur zie je dit soort vegen vaak zitten als gevolg van het opspattende water tijdens regenbuien.

Gelukkig kun je de gevel goed laten reinigen waardoor hij er fris uitziet. Het zal je verbazen hoe de uitstraling van je woning verbeterd als je de gevel hebt laten reinigen.

Deel jouw tip met ons

Tot zover onze tips, heb je zelf nog een andere goede tip waarmee je de uitstraling van je woning kunt verbeteren? Deel hem dan even met ons. Stuur een berichtje en we plaatsen jouw tip erbij.

+