07 Oct

De beste tips voor het schoonmaken van je huis

Het schoonmaken van een huis kan een ontmoedigende taak zijn, maar dat hoeft het niet te zijn. In deze blog bespreken we de verschillende oorzaken van overmatig stof in je huis en hoe je dit van binnenuit kunt schoonmaken. We geven ook 5 eenvoudige tips om het schoonmaken van je huis een fluitje van een cent te maken. Dus of je nu last hebt van allergieën of gewoon geen tijd hebt om schoon te maken, lees verder om alles te weten te komen over het stofvrij houden van je huis!

Wat veroorzaakt overmatig stof in uw huizen

Huizen zijn doorgaans schoner aan de buitenkant dan aan de binnenkant. Stofophoping is de belangrijkste reden hiervoor - het wordt vaak veroorzaakt door luchtdichte afdichtingen en moeilijk te reinigen gebieden. Volg deze eenvoudige tips om uw huis schoon en stofvrij te houden: - Reinig hardhouten vloeren met een meubel wasmiddel. - Gebruik een stofzuiger met een bekleding hulpstuk en een stofwisser om vuil, haren van huisdieren en spinnenwebben te verwijderen uit gebieden met veel verkeer, zoals keukens en badkamers. - Stofophoping wordt vaak veroorzaakt door luchtdichte afdichtingen en moeilijk te reinigen gebieden. Houd uw huis schoon door regelmatig de AC-filters, raamhorren, hoeken en spleten van meubels en deurdrempels schoon te maken!

Uw airconditioning is misschien de schuldige

Het is zomer en dat betekent dat het tijd is om de airconditioning aan te zetten! Als u echter bent zoals de meeste mensen, is uw AC-unit niet altijd schoon. In feite kan er zich in de loop van de tijd stof en vuil ophopen, wat uiteindelijk uw meubels, vloeren en andere binnen oppervlakken zal aantasten. Om dit te voorkomen is het belangrijk om uw airconditioner regelmatig schoon te maken. Om dit correct te doen, koppelt u het los van de voeding en verwijdert u al het vuil erin. Zorg ervoor dat u een reinigingsmiddel gebruikt dat speciaal is ontworpen voor airconditioners om de binnenkant of het aanzuigsysteem niet te beschadigen. Let ten slotte op stofophoping - vooral rond de koelribben - en onderneem actie voordat het misgaat!

Huisstofmijten verstoppen zich in uw tapijt

Huisstofmijten zijn kleine beestjes die overmatig veel stof in uw huis kunnen veroorzaken. Ze gedijen goed in een omgeving met een lage luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Daarom is het belangrijk om je huis regelmatig schoon te maken met een bezem en emmer. Een eenvoudige manier om het aantal huisstofmijten te verminderen, is door uw huis elke week schoon te maken - dit zal helpen hun aantal onder controle te houden!

Een opmerking over luchtvochtigheid

Een hoge luchtvochtigheid kan schadelijk zijn voor uw gezondheid, dus het is belangrijk om deze op een geschikt niveau te houden. Een manier om dit te bereiken is door een luchtontvochtiger te gebruiken. Door de unit schoon te maken en alle ramen en deuren gesloten te houden tijdens gebruik, helpt u de airconditioner minder vaak aan te laten staan ​​en bespaart u energie! Stof hoopt zich na verloop van tijd op als gevolg van een hoge luchtvochtigheid - zorg ervoor dat u regelmatig stofzuigt, omdat dit de vochtigheidsgraad in huis zal helpen verminderen.

Deuren en ramen kunnen stof binnenlaten

Externe delen van deuren en ramen kunnen gemakkelijk stof en vuil aantrekken, dat vervolgens via de lucht uw huis binnenkomt. Door deze oppervlakken regelmatig te reinigen, vermindert u de hoeveelheid stof in de lucht, waardoor u beter kunt ademen. Zorg ervoor dat deuren en ramen goed gesloten zijn - ze moeten goed aansluiten maar niet te strak zitten. Controleer ook of er condensatie op vormt - dit kan erop wijzen dat ze niet goed genoeg zijn afgedicht of dat er iets de luchtstroom in de raam-/deur constructie blokkeert. Reinig tot slot alle oppervlakken eromheen - van binnen en van buiten! Op deze manier voorkomt u dat stof zich in de eerste plaats ophoopt.

Overtollig stof hoopt zich op op meubels en gordijnen

Als u net als de meeste mensen bent, is stofophoping op meubels en gordijnen een probleem dat u constant bezig houdt. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom - stofdeeltjes beginnen vocht en vuil aan te trekken, wat op zijn beurt leidt tot een opstapelende stof hoop. Het regelmatig schoonmaken van je huis kan helpen voorkomen dat dit probleem uit de hand loopt. Het zorgt er niet alleen voor dat uw meubels er langer schoner uitzien, maar het vermindert ook de hoeveelheid stof die zich na verloop van tijd ophoopt in airconditioning units en kanalen. Sterker nog, elke maand schoonmaken kan al genoeg zijn! Plus - wie houdt er niet van het gevoel te hebben dat ze hun huis twee keer schoonvegen?

Lekkende kanalen brengen meer stof binnen

Stofdeeltjes worden omhoog geschopt en circuleren door het huis telkens wanneer kanalen lekken. Zodra u het lek heeft geïdentificeerd, is het eenvoudig te repareren en voorkomt u dat het stof zich ophoopt. Gebruik een kabeltester om te controleren op kanaal lekkage - dit geeft u een indicatie van waar het probleem ligt. Als er lekkages zijn in het verwarmings- of koelsysteem van uw huis, worden deze door deze tool aan het licht gebracht. Naast het regelmatig reinigen van kanalen om stofophoping te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat alle ventilatieopeningen en deuren bij koud weer luchtdicht zijn afgesloten, zodat er geen lucht kan ontsnappen

Conclusie

Huisstofmijten zijn kleine wezens die graag in vuile omgevingen leven. Huisstofmijten veroorzaken niet alleen allergieën, astma en andere ademhalingsproblemen, ze dragen ook bij aan de ophoping van stof in onze huizen. Volg deze eenvoudige stappen om je huis van binnenuit schoon te maken en huisstofmijt op afstand te houden!

+